Minuut stilte voor Turkse advocate

Met een minuut stilte herdachten de deken en de medewerkers van de Amsterdamse Orde van Advocaten de Turkse advocate Ebru Timtik.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Voor hun bureau aan de Paulus Potterstraat hielden deken Evert-Jan Henrichs en de medewerkers van de Amsterdamse Orde van Advocaten vanmiddag om 12.00 uur een minuut stilte.

De Turkse advocate Ebru Timtik (42) overleed op 27 augustus in gevangenschap, na een hongerstaking van 238 dagen. Zij was een van de achttien advocaten die in september 2017 door de Turkse autoriteiten werden gearresteerd. Dat gebeurde omdat zij critici van het Turkse bewind als advocaat bijstonden. Alle advocaten werden tot lange gevangenisstraffen veroordeeld, na gerechtelijke procedures die door Amnesty International en verschillende andere advocaten- en mensenrechtenorganisaties als ‘oneerlijk’ werden bestempeld.

Timtik werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertien jaar en zes maanden, die overeind bleef in hoger beroep. Samen met haar collega Aytaç Ünsal ging ze afgelopen januari in hongerstaking.

Solidariteit

Om hun solidariteit met hun Turkse collega’s te tonen en Ebru Timtik te herdenken riep de Amsterdamse Orde advocaten op om een minuut stilte in acht nemen. Dat deden ze samen met de Federatie van Europese Balies (FBE) en Lawyers for Lawyers (L4L). Verschillende advocatenkantoren gaven gehoor aan de oproep.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top