MKB klaagt achttien gemeenten aan

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

MKB Nederland sleept achttien gemeenten in Utrecht en Gelderland voor de rechter. De gemeenten hebben volgens de organisatie de aanbestedingswet overtreden.

De gemeenten, waaronder Amersfoort, Baarn en Laren, hebben door kleinere opdrachten samen te voegen tot één grote opdracht de wet overtreden, zegt een woordvoerder. Overheidsinstellingen zijn verplicht opdrachten boven de 137 duizend euro aan te besteden. Door de kleinere opdrachten samen te voegen konden kleinere en middelgrote bedrijven niet meebieden, zal MKB dinsdag betogen voor de rechtbank in Utrecht.

Volgens MKB hebben de gemeenten besloten de opdrachten ‘uit gemakzucht’ samen te voegen. "Dan hoeven ze maar één keer aan te besteden. Dat is makkelijker."

Bron: Novum

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Gemeente Pijnacker-Nootdorp zoekt een

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top