Mobiele Eenheid krijgt Gonsalvesprijs

Delen:

Gonsalvesprijs 2009De Amsterdamse politieman Leen Schaap heeft op maandag de derde mr Gonsalvesprijs uitgereikt gekregen als eerbetoon aan alle politiemensen die als lid van de mobiele eenheid te maken krijgen met agressie en geweld. Schaap kreeg de Gonsalvesprijs in het gebouw van de Raad voor de Rechtspraak in Den Haag overhandigd door minister Hirsch Ballin van Justitie. Die dankte Schaap voor zijn inzet: “Hiermee prijzen we niet alleen hem, maar ook al die andere mensen die dag en nacht in de frontlinie van de samenleving staan. En die daarbij helaas ook in toenemende mate te maken krijgen met verbale agressie en fysiek geweld”, aldus de minister.

Juryvoorzitter Docters van Leeuwen stak de ME in zijn toespraak een hart onder de riem: “Als er één groep is die, op gezette tijden, in de uiterste frontlinie van de rechthandhaving staat, dan zijn het wel de leden van de Mobiele Eenheid. De nominatie van commissaris Schaap is tegelijkertijd een eerbetoon aan alle politiemensen die deel hebben uitgemaakt of deel uitmaken van de Mobiele Eenheid en die als representanten een herkenbaar doelwit vormen voor relschoppers en actievoerders die voor een deel naar steeds grover geweld neigen.”

Docters van Leeuwen had ook warme woorden voor de andere genomineerden: het project ProKid van Politie Gelderland-Midden en de hoogleraar Jan Naeyé. Minister Hirsch Ballin dankte alle drie de genomineerden voor ‘hun stevige steun in de rug voor Justitie en de samenleving’.

Het is voor de derde keer dat de prijs werd uitgereikt. In de twee eerdere edities vielen het project Multi-etnisch Politiewerk van Politie Haaglanden en SMS Alert van Politie Midden- en West-Brabant in de prijzen.

Mr.-fotograaf Chris van Houts was ook aanwezig en maakte wat sfeer- en borrelfotos. Die vindt u hier. In het decembernummer van Mr. zal een selectie van deze foto’s staan, met wellicht hier en daar een geestig bijschrift.

Meer informatie: www.gonsalvesprijs.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven