Modegroep FNG neemt Expresso over

Delen:

De Belgische modegroep FNG neemt het Nederlandse damesmerk Expresso over. Zo versterkt het concern boven onder meer Fred & Ginger en Claudia Sträter zijn positie in Nederland en Duitsland.

Adviseurs FNG Group NV:
NautaDutilh (Wendy Guépin, Williane Zandwijk, Elke Janssens, Virginie Ciers), Verbaere, De Clercq & Partners       

Elke Janssens, dealmaker voor NautaDutilh: “Bijzonder aan deze deal was dat de koper, FNG Group, genoteerd is op de Vrije Markt in België, waardoor in de transactie rekening moest worden gehouden met deze notering en de daaraan gerelateerde wet- en regelgeving. Daarnaast was het een deal die door de Belgische koper in nauwe samenwerking met NautaDutilh Brussel en NautaDutilh Rotterdam juridisch werd begeleid. Het is in transacties regelmatig het geval dat kantoor Brussel en kantoor Rotterdam in verschillende combinaties samenwerken. Bij deze transactie was er een lead team dat bestond uit zowel Belgische als Nederlandse kantoorgenoten. Tijdens deze samenwerking werd bevestigd dat hoewel wij dezelfde taal spreken als onze Belgische kantoorgenoten er toch vaak sprake is van interpretatieverschillen. Door het Nederlands/Belgische lead team kon hierop snel en effectief worden ingespeeld.
Bij transacties in de retailsector zien we vaak een aantal retail-specifieke contracten en issues, zoals distributie en IP. Door onze ervaring met transacties in deze sector hebben wij inmiddels de nodige expertise ontwikkeld op dit gebied. In het algemeen is het voor een goed verloop van een transactie altijd van belang dat het team zich verdiept in de sector waarin de onderneming actief is, de onderneming zelf en juridische aandachtsgebieden voor de betreffende sector. NautaDutilh is de huisadvocaat van FNG Group, maar telt ook nog een aantal andere bekende retailgroepen onder haar cliëntèle. Als gevolg van de crisis en internetontwikkelingen heeft de retailsector het momenteel zwaar en wij sluiten dan ook niet uit dat mede hierdoor in 2014 een verdere toename van het aantal overnames in de retail te zien zal zijn.
Of ons lead team toevallig uit uitsluitend vrouwen bestond? Gegeven het feit dat het een deal in de kledingbranche betrof kunnen wij ons de vraag voorstellen. Dankzij een bijzondere aandacht voor diversiteit, werkt er bij NautaDutilh een groot aantal vrouwen. Het is niet ongebruikelijk dat het team dat de lead heeft volledig uit vrouwen bestaat, maar dat is geen bewuste keuze. De teams worden samengesteld op basis van de juridische en sectorspecifieke kennis van de betrokken advocaten en in dit geval betekende dat dat het team vrouwelijk was.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven