‘Moet pech anno 2012 nog steeds weg?’

Delen:

Die vraag staat centraal op het door de afdeling Staats- en bestuursrecht van de Universiteit Leiden georganiseerde congres op vrijdag 20 april. Vanuit verschillende perspectieven wordt stilgestaan bij de wijze waarop rechtspolitieke afwegingen van bestuursorganen, rechters en wetgevers de grenzen van de overheidsaansprakelijkheid beïnvloeden. Congresvoorzitter is de Leidse hoogleraar staats- en bestuursrecht Willemien den Ouden.

Zes sprekers belichten de materie ieder vanuit hun eigen expertise. De sprekers zijn: prof. mr. L.J.A. Damen (hoogleraar bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen), mr. dr. M.J. Jacobs, (raadadviseur bij het ministerie van Veiligheid en Justitie), prof. mr. S.D. Lindenbergh (hoogleraar privaatrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam), prof. mr. J. Spier (advocaat-generaal bij de Hoge Raad en hoogleraar aansprakelijkheidsverzekering in vergelijkend perspectief aan de Universiteit Maastricht), mr. dr. M.K.G. Tjepkema (universitair docent staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden) en prof. mr. R.J.G.M. Widdershoven (hoogleraar Europees bestuursrecht aan de Universiteit Utrecht).

Op het congres wordt ook een boek over het thema gepresenteerd waaraan meer dan dertig auteurs een bijdrage hebben geleverd. Alle deelnemers aan het congres ontvangen dit boek.

Doelgroep: advocaten, academici, overheidsjuristen en leden van de rechterlijke macht.

Duur: 10.15 tot 18.30 uur.
Locatie: Kamerlingh Ohnes Gebouw zaal C131, Steenschuur 25 in Leiden

Klik voor meer informatie hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven