Mondkapje van de baas voor Rotterdams rechtbankpersoneel

Van bode tot president: bij alle medewerkers van de Rotterdamse rechtbank ligt dezer dagen een exclusief mondkapje in de brievenbus. Vergezeld van een kaartje met: “Als het dan toch moet, doen we het in stijl. Pas goed op jezelf en op elkaar.”

Delen:

foto mondkapje Rotterdam 2

“Wie weet wordt het wel een collector’s item”, grinnikt Pelle Biesmeijer, voorlichter van de rechtbank Rotterdam. Het mondkapje – zwart met een wit befje erop − is een aardigheidje namens het bestuur, maar met een serieuze ondertoon.

Sinds begin oktober geldt het dringende advies om in gerechtsgebouwen een mondkapje te dragen in alle ‘openbare publieksruimtes’. Daaronder vallen bijvoorbeeld de hal, wachtruimtes, gangen, liften en trappenhuizen. In de zittingszalen hoeft, als men eenmaal zit, geen mondkapje te worden gedragen.

Het goede voorbeeld

“We vinden het belangrijk dat mensen die naar onze rechtbank komen zich hier aan houden”, zegt Biesmeijer. “Door ons zelf aan de voorschriften te houden willen we als rechtbank het goede voorbeeld geven. En met dit mondkapje maken we dat onze medewerkers extra makkelijk.”

Erg druk is het momenteel niet in de rechtbank Rotterdam; ook hier werkt in principe iedereen zoveel mogelijk thuis. “Maar er zijn wel rechters die voor een zitting naar de rechtbank komen, en natuurlijk mensen van de ondersteuning. Ik schat zo’n dertig procent van de normale bezetting.”

Lokale economie

Met de mondkapjesactie steunt de rechtbank de lokale economie: de mondkapjes zijn gemaakt door De Naaister Rotterdam (‘jouw alles-in-één naaistert om de hoek of in je buurt’).

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven