Moszkowicz nooit meer advocaat

Delen:

Bram-MoszkowiczBram Moszkowicz mag nooit meer het vak van advocaat uitoefenen. Dat besliste de Raad van Discipline vandaag. De tuchtrechter vindt dat Moszkowicz de regels te vaak overtreedt. Hij wordt levenslang geroyeerd, omdat hij het aanzien van de advocatuur heeft aangetast. De Amsterdamse deken Germ Kemper had een schorsing van een jaar geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

Moszkowicz heeft onder andere vele duizenden euro’s contant geld aangenomen, voorschotten van cliënten niet terugbetaald, de administratie was niet op orde en hij deed niets aan bijscholing dat voor advocaten verplicht is. Klik voor het persbericht van de Raad van Discipline hier.

Tegen de uitspraak kan Moszkowicz nog in beroep gaan bij het Hof van Discipline.

Gisteren werd overigens bekend dat Moszkowicz en de Belastingdienst een schikking hebben getroffen over de boetes (totaal circa 400.000 euro) die hem waren opgelegd voor belastingontduiking. De hoogte van het schikkingsbedrag is onbekend.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven