Moszkowicz voor het leven geschrapt

Delen:

Bram MoszkowiczAdvocaat Bram Moszkowicz is voor het leven uit zijn ambt gezet. Het Hof van Discipline bekrachtigde vandaag de sanctie die de Raad van Discipline in oktober vorig jaar al oplegde. Hij mag nooit meer advocaat zijn. Het Hof is van oordeel dat Moszkowicz niet, zoals hij na de eerdere uitspraak beloofde, zijn leven heeft gebeterd. Tegen de uitspraak is geen hoger beroep of cassatie mogelijk.

De Raad van Discipline zette Moszkowicz op 30 oktober vorig jaar uit zijn ambt vanwege onder meer het stelselmatig aannemen van hoge contante betalingen, het niet (tijdig) indienen van jaarrekeningen en het niet behalen van het vereiste aantal studiepunten. Tegen deze uitspraak ging hij in beroep bij het Hof van Discipline.

“Als gevolg van de ernst van de gegrond verklaarde klachten en bezwaren vindt het hof een lichtere sanctie dan schrapping van het tableau niet passend. Bij dat oordeel heeft het hof het tuchtechtelijk verleden van mr. Moszkowicz laten meewegen en ook dat onvoldoende vertrouwen bestaat dat hij zijn werk- en handelwijze daadwerkelijk kan en zal verbeteren.” Alus het Hof.

De schrapping gaat in op 24 april 2013.

In een eerste reactie zegt Moszkowicz: “Het (de uitspraak, red.) is het hof onwaardig. Je kunt verschillend over dingen denken, maar dit bevalt me niet.” Moszkowicz kondigde aan half mei een persconferentie te zullen geven.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven