Mr. Eva Meillo prijs naar televisieserie ‘Fatale fouten’

Delen:

plaatje-bij--meillo-prijsDe driedelige televisieserie over geruchtmakende strafzaken ‘Fatale Fouten’ heeft de eerste Mr. Eva Meillo prijs gewonnen. De serie, gemaakt door het team van Niehe Media en gepresenteerd door Jaap Jongbloed, werd tijdens de jaarlijkse Mr. Eva Meillo lezing vorige week donderdag uitgeroepen tot winnaar. De prijs bestaat uit 10.000 euro en een penning.

De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt aan mensen die laten zien hoe het OM feitelijk functioneert.

De jury vond het vernieuwend dat de televisiemakers van ‘Fatale fouten’ hadden gekozen voor de focus op de opsporingsfase van veel voorkomende criminaliteit. De jury bestond uit:  prof. dr. Paul Schnabel (directeur Sociaal en Cultureel Planbureau), Magda Berndsen, Tweede Kamerlid fractie D’66), prof. mr. Paul Frielink (advocaat-generaal ressortsparket Arnhem en bijzonder hoogleraar Universiteit Maastricht/ OM leerstoel), mr. Laetitia Griffith (lid Raad van State), mr. dr. Dirk van der Landen (partner De Roos en Pen advocaten) en mr. L.A.J.M. de Wit (oud-hoofdofficier van Justitie in Amsterdam).

Andere genomineerden voor de prijs waren Paul Vugts voor het boek ‘De strijd tegen de Amsterdamse onderwereld’ en Vasco van der Boon en Gerben van der Marel voor het boek ‘De ontknoping.’

Naast de prijsuitreiking werden ook lezingen gehouden door drie vertegenwoordigers uit de rechterlijke macht, wetenschap en kunst, die ieder vanuit hun eigen gezichtspunt de betekenis van passie voor het werk van de magistraat belichtten.

De Mr. Eva Meillo lezing en prijs zijn ter herinnering aan de verongelukte officier van justitie Eva Meillo ingesteld.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven