Mr. ‘invloedrijker’ dan Hoge Raad

Delen:

nummer-1-2Mr. is invloedrijker dan de Hoge Raad. Althans, op Twitter. Mr. staat namelijk bovenaan de lijst van de 100 meest invloedrijke juridische twitteraars. Dat blijkt uit een analyse die socialmediadata-analist PeerReach maakte. De Hoge Raad behaalt na Mr. de tweede plaats op de ranglijst en op nummer drie staat advocaat Christiaan Alberdingk Thijm (SOLV Advocaten).

PeerReach is een zogeheten ‘social influence indexer’ van Nederlandse bodem die online invloed van twitteraccounts meet op basis van de invloed van de volgers. De lijsten worden automatisch door een door PeerReach ontwikkeld algoritme samengesteld. PeerReach heeft ondertussen meer dan 100 miljoen Twitter accounts geïndexeerd en geanalyseerd. Uit deze analyse is gebleken dat de Mr. account @mr_mag_online binnen de PeerGroep Law op nummer één staat. De ranking wordt bepaald door onder andere de kracht van het eigen netwerk, interacties met dit netwerk en twitterlijsten waar de accounts op staan.

Mr.-hoofdredacteur Michiel van Kleef is verheugd: “Dat we met Mr. bovenaan de lijst van meest invloedrijke juridische twitteraars staan, doet me natuurlijk goed. Het bevestigt dat we op de goede weg zijn met het Mr.-nieuws op de website dat automatisch op Twitter verschijnt. Onze formule houdt in dat we de achtergronden van het nieuws op een journalistieke manier belichten. Met oog voor het menselijke aspect, maar altijd integer. De mix van dagelijks nieuws, de wekelijkse reportage, de Mr.- en dealmaker van de week, de personalia en de blogs, het vormt samen blijkbaar een succesvolle mix.”

Desgevraagd geeft ook Christiaan Alberdingk Thijm een korte reactie op zijn hoge notering. Hij vindt het leuk dat hij hoog scoort. “Blijkbaar vinden mensen het interessant wat ik te melden heb.”

Hieronder de top 10 van de invloedrijkste juridische twitteraars.

  1. Mr.
  2. Hoge Raad
  3. Christiaan Alberdingk Thijm
  4. Rechtennieuws
  5. Advocatie
  6. Recht.nl
  7. Ars Aequi
  8. SOLV Advocaten
  9. Juridischboek.nl
  10. Advocatenorde

Klik voor de volledige top 100 hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven