Mr. Rallyrijder: Maarten Letschert (managing partner Holla Advocaten)

Delen:

Maarten LetschertMaarten Letschert (managing partner van Holla Advocaten) is een van de deelnemers aan de Mr. Rally 2012, dé rally voor juristen in Nederland. De rally wordt gereden op zaterdag 16 juni. “Een rally is best een aardige metafoor voor de advocatuur.”

1. Uw kantoor doet dit jaar mee met maar liefst vijf equipes. De rally moet vorig jaar wel heel goed bevallen zijn?

Vorig jaar heb ik een aantal autoliefhebbende kantoorgenoten enthousiast kunnen maken voor het rally rijden. Ze vonden de Mr. Rally goed georganiseerd en het smaakte naar meer. Dit jaar heb ik geen enkele moeite hoeven doen.

2. U doet als enige van uw kantoor mee in het sportklassement. Zijn uw collega’s niet zulke snelle jongens?

Het zijn echte advocaten. Ze willen op zeker spelen en schatten veelal hun kansen op voorhand goed in. Of het zou kunnen zijn dat ze het verstandiger vinden voor zichzelf om niet met mij te concurreren.

3. Wat hebben advocaten toch met auto’s?

Het is een wat gecompliceerde vorm van buiten spelen. We zijn veelal bezig met ingewikkelde en belangrijke zaken. Het is heerlijk om ter afwisseling of afleiding dan heel basaal met je speelgoed bezig te zijn zonder dat iedereen in de gaten heeft dat je aan het spelen bent. Een leuke auto is een instrument om een acuut vakantiegevoel op te roepen en dat hebben zelfs advocaten, af en toe nodig.

4. Het is natuurlijk mooi meegenomen dat de rally een goed doel heeft (Lawyers for Lawyers)?

Om maatschappelijke betrokkenheid te tonen is zonde meer een goede zaak. Wat is er mooier als je dat kunt doen door een dag met je hobby bezig te zijn.

5. Is een rally een metafoor voor de advocatuur (hollen en stilstaan)?

Het is snel, onder enige tijdsdruk, beslissingen nemen die het verschil kunnen maken tussen winnen en verliezen. Goed opletten en de puzzeltjes zorgvuldig oplossen. Niet degene die het hardste rijdt wint, maar degenen die zo min mogelijk fouten maakt. Dus ja; een rally het is best een aardige metafoor voor de advocatuur.

Wilt u ook Mr.-rallyrijder worden? Meld u eerst aan op www.mr-rally.nl en mail ons dan uw wens naar redactie@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven