Nacht van de Rechtsstaat 2012

Delen:

Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) gaat tijdens de Nacht van de Rechtsstaat in discussie over de vraag of slachtoffers zich moeten kunnen uitspreken over de strafmaat. Op vrijdag 23 november wordt de derde editie van de Nacht van de Rechtsstaat georganiseerd in het Felix Meritis in Amsterdam.

Politici, beleidsmakers, journalisten, wetenschappers, rechtsgeleerden, filosofen en betrokken burgers gaan met elkaar in gesprek over de ‘gedragenheid’ van de rechtsstaat. Wordt de rechtsstaat wel gedragen door burgers en politiek en draagt de rechtsstaat op zijn beurt de burgers? 
De thema’s zijn dit jaar onder andere ‘De ideale burger’ (met Alicja Gescinska,Bart Jan Spruyt en Paul Frissen), ‘De radicaal en de rechtsstaat’ (Paul Cliteur, Bob de Graaff en Jonas Staal), ‘De burger als ‘sidekick’ van vrouwe Justitia’ (Fred Teeven, Bart Nooitgedagt en Erik van den Emster) en ‘Het gezag van de rechter’ (Ybo Buruma en Alexander Brenninkmeijer).

Klik voor meer informatie hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven