N.A.M. Schipper benoemd tot advocaat-generaal

De heer N.A.M. Schipper is voorgedragen voor de benoeming tot advocaat-generaal bij de Hoge Raad. De heer Schipper is momenteel president van het gerechtshof in Amsterdam. Hij wordt per 1 januari 2008 benoemd in de vacature die ontstaat door het vertrek van mr. Wortel, die raadsheer wordt bij het gerechtshof in Amsterdam.

De heer Schipper was voorheen onder meer raadsheer in de Hoge Raad der Nederlanden (strafkamer) en substituut-nationale ombudsman. In Den Haag was de heer Schipper advocaat en procureur en vervulde later diverse functies bij de arrondissementsrechtbank. 

Naast de heer Schipper is T.G.M. Simons voorgedragen voor benoeming tot president van de Centrale Raad van Beroep. De heer Simons is momenteel lid van het bestuur en coördinerend vice-president van de Centrale Raad van Beroep. Hij volgt de heer J.G. Treffers op, die zijn functie als president per 1 januari 2008 neerlegt.

Bron: Ministerie van Justitie

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven