Nationale ombudsman presenteert spelregels strafproces

Delen:

Alex BrenninkmeijerOm op een goede manier aandacht te besteden aan het slachtoffer in het strafproces presenteerde de Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer vandaag spelregels die zich richten op de menselijke maat. Slachtoffers van bijvoorbeeld gewelds-, vermogens- of zedendelicten merken namelijk nog te weinig van de Wet versterking positie slachtoffers.

Brenninkmeijer: “Als een rechter of politieagent menselijk en gelijkwaardig omgaat met een slachtoffer brengt dat al verandering. Houd iemand op de hoogte over wat er in zijn zaak gebeurt, over zijn rechten en hoe hij die kan gebruiken. Toon begrip voor zijn situatie en vraag waar het hem om gaat, want ieder slachtoffer is uniek. Mijn spelregels richten zich op de menselijke maat. Daar moet een slachtoffer op kunnen rekenen vanaf het moment dat hij aangifte doet tot aan het punt dat de dader vrij komt. Dit kost geen geld en is wel broodnodig.”

Klik voor het gehele bericht hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven