Sirius wint Nationale Pleitmarathon 2011

Delen:

De Nationale Pleitmarathon 2011 is gewonnen door studievereniging Sirius van het Utrechts Law College van de Universiteit Utrecht, die zich het beste pleitteam mag noemen. De civielrechtelijke studievereniging Diephuis uit Groningen won de titel van het beste rechtbankteam.

Dit bepaalde de jury die bestond uit vijftien vooraanstaande juristen waaronder: Bas Kortmann (rector magnificus Radboud Universiteit Nijmegen), Toon Huydecoper (advocaat-generaal Hoge Raad), Alfred Hammerstein (raadsheer Hoge Raad), Steven Bartels (hoogleraar burgerlijk recht Radboud Universiteit Nijmegen) en Stefan Sagel (advocaat De Brauw Blackstone Westbroek).

De pleitrondes werden afgelopen zaterdag gehouden in het Paleis van Justitie Arnhem. Gedurende de hele dag waren veel teams zeer aan elkaar gewaagd en na afloop van de tweede ronde bleek zelfs sprake van een gedeelde tweede plaats bij zowel de pleitende als de rechtsprekende teams. Een loting heeft uitgewezen wie van hen zouden deelnemen aan de finale. De pleitteams van DiCiT en Sirius namen het tegen elkaar op met aan beide kanten zeer sterke pleidooien. De finale werd voorgezeten door de rechtbanken van Cicero en Diephuis.

Met een feestelijke afsluiting in kasteel Doornenburg is de Nationale Pleitmarathon 2011 tot een geslaagd einde gekomen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven