Nationale Requireerwedstrijd 2012

Delen:

De inschrijving voor de Nationale Requireerwedstrijd is van start gegaan. Een wedstrijd waaraan alle wo-rechtenstudenten met basiskennis van straf(proces)recht kunnen meedoen. De winnaar wordt beloond met een stageweek bij het parket Amsterdam.

De kandidaten doen eerst mee aan een voorronde op hun eigen universiteit. De winnaar van elke universiteit gaat door naar de landelijke finale die plaatsvindt op 19 en 20 april in Amsterdam. De eerste dag staat in het teken van workshops: door een debattrainer en een ervaren officier van justitie. “Een goed requisitoir is gebaseerd op gedegen kennis van het dossier en het strafrecht. Heel belangrijk zijn daarnaast: overtuigingskracht van argumenten, bezieling en authenciteit”, aldus officier van justitie Koos Plooij die voorgaande jaren de workshops gaf.

Op de tweede finaledag laten de finalisten hun requisitoir horen aan een deskundige jury en moeten ze daarnaast in repliek reageren op een kort pleidooi van een advocaat.

Inschrijven kan tot en met woensdag 1 februari 2012.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven