Nauta Rotterdam naar duurzaam kantoor

Delen:

nautadutilh verhuistMet de verhuizing naar het nieuwe gebouw FIRST Rotterdam kiest NautaDutilh voor duurzaamheid. Het FIRST-gebouw, op een steenworp afstand van het huidige Nauta-pand aan het Weena in Rotterdam Central District, heeft het BREEAM ‘Excellent’-certificaat.

Vanaf 8 februari 2016 is NautaDutilh in Rotterdam gevestigd op de 22ste tot en met de 30ste etage van FIRST Rotterdam. Waarom dit kantoor? “Duurzaamheid was een belangrijk criterium,” antwoordt bestuursvoorzitter Erik Geerling van NautaDutilh. “Wij willen verantwoordelijkheid, ook op sociaal en ecologisch gebied. Het is belangrijk dat een ieder in zijn invloedssfeer verantwoordelijkheid neemt om gezamenlijk bij te dragen aan verbetering van de leefomgeving.”

Volgens Geerling pas de verhuizing naar FIRST Rotterdam helemaal binnen die ambitie. De toekenning van het BREEAM ‘Excellent’-certificaat betekent dat FIRST vier van de maximaal vijf sterren scoort op negen verschillende duurzaamheidsonderwerpen (bijvoorbeeld gezondheid, energie, transport en water).

FIRST koppelt duurzaamheid aan een gezonde werkomgeving. Er wordt onder meer gebruik gemaakt van koelplafonds, een systeem dat minder energie verbruikt en tegelijkertijd het comfort van de werkplek verhoogt omdat medewerkers zelf invloed hebben op de temperatuur van hun werkplekken.

Ook andere Nauta-kantoren scoren hoog op duurzaamheid. In Brussel kreeg de vestiging een ‘eco-label’ voor het kantoor Solaris. Het kantoor in Luxemburg heeft sinds 2010 een label voor milieubewust afvalmanagement. En het nieuwe kantoor dat Nauta later dit jaar in Amsterdam betrekt, is ook voorzien van het BREEAM certificaat.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven