Nederland geeft veel uit aan rechtsbijstand

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Nederland staat van alle Europese landen op een tweede plek als het gaat om uitgaven voor rechtsbijstand van overheidswege. Gemiddeld geeft de overheid 1.270 euro per zaak uit. Alleen Het Verenigde Koninkrijk scoort hoger. Dat blijkt uit een rapport dat de Raad van Europa heeft uitgebracht.

Nederland staat in 2016 met een uitgave 119,2 euro per inwoner vijfde op de lijst van landen in Europa die het meest uitgeven aan hun justitieel apparaat. Alleen in Duitsland, Luxemburg, Zwitserland en Monaco kosten openbaar ministerie en rechtspraak meer per hoofd van de bevolking dan in Nederland. Met 214,8 euro per inwoner voert Zwitserland het klassement aan, gevolgd door Monaco (163,8 euro), Luxemburg (157,3 euro) en Duitsland (122 euro).

Onderaan de lijst bungelen Azerbeidzjan (7,8 euro), Armenië en Moldavië (8 euro) en Oekraïne (8,1 euro). Het Europees gemiddelde is 64 euro. De Raad onderzocht de rechtssystemen in de 47 lidstaten.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten.

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top