Nederlands-Duitse Juristenprijs 2011

Delen:

De Nederlands-Duitse Juristenprijs wordt uitgereikt door Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenberg (CDA) op donderdag 17 november in de Creatieve Fabriek in Hengelo. JPR Advocaten heeft in samenwerking met het Duitse advocatenkantoor Alpmann Fröhlich in 2000 de prijs in het leven geroepen.

De prijs wordt elke twee jaar uitgeloofd onder studenten of net afgestudeerde juristen (starters op de arbeidsmarkt) uit Nederland en Duitsland die zich in hun scriptie of paper hebben bezig gehouden met grensoverschrijdende vraagstukken, waarbij de rechtstelsels van Nederland en Duitsland met elkaar worden vergeleken, of waarin een Europees rechterlijk onderwerp wordt behandeld.

Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van in totaal € 5.000,00, inhoudende dat twee inzendingen met een geldbedrag van € 2.500,00 worden beloond. Er wordt één Nederlandse en één Duitse winnaar gekozen. De inzendingen worden beoordeeld door een vooraanstaande jury, bestaande uit hoogleraren en leden van de rechterlijke macht. Het zijn feitelijk twee jury’s: één uit Nederland, die de Nederlandse inzendingen beoordeelt en één uit Duitsland, die de Duitse inzendingen beoordeelt. Van de ruim 30 Nederlandse inzendingen heeft de Nederlandse jury een zevental inzendingen op de Nederlandse shortlist geplaatst. In Duitsland is een vergelijkbaar aantal werken op de Duitse shortlist geplaatst.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven