NFI-bijeenkomst voor strafrechtadvocaten

Delen:

Als gevolg van wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen speelt het deskundigenonderzoek een steeds belangrijkere rol in de rechtspleging. De Wet Deskundige in Strafzaken heeft de verdediging een verruiming gebracht in de mogelijkheden om al voor de terechtzitting deskundigenonderzoek te laten uitvoeren. Strafrechtadvocaten hebben meer mogelijkheden gekregen om (contra-)expertise aan te vragen. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) organiseert hierover een informatiebijeenkomst speciaal voor strafrechtadvocaten op dinsdag 26 februari.

Wanneer kan een deskundigenonderzoek worden aangevraagd bij het NFI? Hoe gaat dit in zijn werk en wie betaalt het? En moeten de resultaten van het onderzoek worden gedeeld met de magistratuur? Meriam Embregts, afdelingshoofd Juridische Zaken bij het NFI, geeft praktische en juridische informatie over het aanvragen van een deskundigenonderzoek. Daarnaast geven twee forensisch deskundigen van het NFI een kijkje in de keuken van het forensisch onderzoek.

Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Klik voor meer informatie en aanmelding hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven