Partnerbijdrage van

NGB Extra: (Her)financiering voor bedrijfsjuristen

Delen:

Marieke Driessen, Jan-Joost van Rijsbergen en Frédérique Jacobse
Marieke Driessen, Jan-Joost van Rijsbergen en Frédérique Jacobse

Welke vormen van bedrijfsfinanciering zijn er? Hoe verhoudt de rol van een bedrijfsjurist zich tot die van een corporate finance- of treasury-afdeling en betrokken advocatenkantoren?

Marieke Driessen, Jan-Joost van Rijsbergen en Frédérique Jacobse van Simmons & Simmons bespreken vragen over bedrijfsfinanciering die voor elke onderneming en bedrijfsjurist relevant zijn tijdens de NGB Extra op 12 september 2019 vanaf 14.30 uur bij Simmons & Simmons in Amsterdam. Voor meer informatie en aanmelden klik hier.

Aandelen, (eventueel in aandelen converteerbare) obligaties en leningen van banken of andere partijen zijn mogelijke vormen van bedrijfsfinanciering. Elke vorm heeft zijn eigen financieringsdocumentatie, zoals bijvoorbeeld financiering op basis van (i) de Algemene Bankvoorwaarden en Algemene Voorwaarden van specifieke banken, (ii) leningsovereenkomsten (facility agreements), al dan niet op basis van het model van de Loan Market Association (LMA), en (iii) obligatievoorwaarden. Zij bespreken de voor- en nadelen en de aandachtspunten, zoals de zogenaamde “undertakings” en “covenants” om iets te doen en/of te laten, tenzij bepaalde voorwaarden zijn vervuld.

Ook komt het proces om tot (her)financiering te komen en de daarbij benodigde samenwerking tussen advocaten, bedrijfsjuristen en treasury aan de orde: hoe worden afspraken omtrent financiering afgestemd op de stand van zaken, mogelijk toekomstige ontwikkelingen en compliance issues van het bedrijf?

Marieke, Jan-Joost en Frédérique schrijven in De Bedrijfsjurist nr 3 die eind september verschijnt over (her)financiering voor bedrijfsjuristen.

Delen:

NGB

Het NGB is dé beroepsvereniging voor bedrijfsjuristen. Door opleidingen en bijeenkomsten stelt het NGB jou als bedrijfsjurist in staat je professionele kennis en kunde…

Meer berichten van partner

Scroll naar boven