NGB

NGB Mentoring programma

Het NGB, dé beroepsvereniging voor bedrijfsjuristen, biedt elk half jaar een breed programma aan opleidingen, gecombineerd met gelegenheden te netwerken. Voor de beginnende bedrijfsjurist biedt het NGB de SBB-opleiding (Stichting Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen). Voor de bedrijfsjurist met meer dan tien jaar ervaring is er de Senior Legal Counsel Academy.

Voor en door leden

Voor de groep bedrijfsjuristen met vier tot acht jaar ervaring wil het bestuur graag een mentoring programma opzetten. Leden hebben kenbaar gemaakt hier behoefte aan te hebben. Het idee is dat leden met meer dan tien jaar ervaring als mentor optreden, dus voor en door leden. Doel is het kunnen bespreken van een diversiteit aan vraagstukken zoals over best practices, kennis, vaardigheden en loopbaanontwikkeling. Komend najaar zal het NGB-bestuur een inventarisatie maken van de concrete behoefte en bereidheid om aan zo’n programma deel te nemen, en een pilot houden. Aangezien het onderlinge vertrouwen en de ‘klik’ essentieel zijn voor het slagen van een mentor-mentee-combinatie, zal het bestuur speeddates organiseren. De mentors krijgen een speciale training.

What’s in it for …

mentees:

  • Relevante kennis en ervaring van doorgewinterde professionals
  • Werkgerelateerde zaken bespreken buiten de eigen werkomgeving
  • Ontvangen van constructieve feedback en ondersteuning
  • Bespreken van loopbaanontwikkeling

mentors:

  • Begeleiding van experts en delen van professionele ervaring
  • Nieuwe inzichten door het delen van ervaringen
  • ‘train de mentor’ bijeenkomsten

Na de zomer informeert het bestuur u verder over de plannen. Dan kunt u zich ook opgeven als u belangstelling heeft om mentor of mentee te worden.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

NGB

NGB

Het NGB is dé beroepsvereniging van bedrijfsjuristen. Het NGB biedt interessante opleidingen en bijeenkomsten, alleen voor leden, toegespitst op de praktijk van de bedrijfsjurist.

Voor een overzicht van alle opleidingen en bijeenkomsten de komende tijd: zie de agenda.

Het laatste nieuws van en over het NGB vindt u in het nieuwsoverzicht.

Bent u inhouse bedrijfsjurist en nog geen lid van het NGB? Meldt u dan aan via onze website.

Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen
Postbus 93002
2509 AA DEN HAAG

T. 070 – 349 04 10
I. www.ngb.nl
E. info@ngb.nl