Niet meer geld naar Rechtspraak

Delen:

De gemiddelde vergoeding voor een rechtszaak blijft de komende drie jaar op peil. Dat is de uitkomst van de onderhandelingen tussen de Raad voor de rechtspraak en de minister van Veiligheid en Justitie over de financiering van de rechtspraak. De rechtspraak hoeft pas vanaf 2016 bij te dragen aan de bezuinigingen.

“Dit is een tijd waarin het kabinet elk dubbeltje twee keer moet omdraaien”, aldus Joop Pot, het lid van de Raad voor de rechtspraak belast met financiën. “Maar de kwaliteit van rechtspraak staat voorop. Na stevige en goede onderhandelingen is dat voor de komende drie jaar gelukt. De uitkomst doet zowel recht aan de noodzaak de kwaliteit van de rechtspraak te garanderen, als aan de noodzaak dat iedereen een bijdrage levert aan de bezuinigingen van dit kabinet.”

Klik voor het gehele bericht hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven