Nieuw bestuurslid Raad voor de rechtspraak voorgedragen

Delen:

Kees SterkDe ministerraad draagt Kees Sterk, momenteel raadsheer bij de Hoge Raad, voor als nieuw lid van de Raad voor de rechtspraak bij de Koning. De voordracht van Sterk vloeit voort uit een aanbeveling door de Rechtspraak. De gerechtsbesturen, medezeggenschapsorganen en de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak zijn daarbij betrokken geweest.

De voorgenomen benoeming van Sterk volgt op het vertrek per 1 april van Erik van den Emster uit de Raad wegens het aflopen van zijn termijn. Met de toetreding van Sterk is de Raad voor de rechtspraak per 1 juli 2013 weer voltallig.

De Raad bestaat uit vier personen: twee rechterlijk en twee niet-rechterlijk leden. De Minister van Veiligheid en Justitie benoemt uit de rechterlijke leden de voorzitter van de Raad.

Waarnemend voorzitter Frits Bakker zegt in een reactie verheugd te zijn met de voordracht: “Kees Sterk is een eminente jurist met bestuurlijke ervaring.”

Sterk was van 1987 tot 1994 docent aan de Katholieke Universiteit Brabant. Van 1994 tot 2000 was hij rechter in de toenmalige rechtbank Breda. In 2000 werd hij raadsheer in het gerechtshof ’s-Hertogenbosch. Van 2006 tot eind 2008 was hij daar vice-president en waarnemend bestuurder. Sinds eind 2008 is hij raadsheer in de Hoge Raad, het hoogste rechtscollege. Sterk is vice-voorzitter van de klachtencommissie seksueel misbruik in de rooms-katholieke kerk.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven