Nieuw innovatie-instituut voor juridische sector

Delen:

Het nieuwe HiiL lab aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag wordt vandaag geopend door minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. Het lab zal met opdrachtgevers werken aan een nieuwe generatie juridische procedures. Dat gebeurt samen met bedrijven uit Silicon Valley en gebruik makend van de nieuwste IT en wetenschappelijke inzichten. “Rechters en partijen kunnen er veel sneller en effectiever conflicten mee oplossen: van burengeschil tot schadeclaims, van onderhandeling via mediation tot interventies door experts en rechters,” aldus HiiL.

HiiL zette al eerder een platform voor juridische innovaties op en brengt regelmatig de trends in rechtspleging wereldwijd in kaart. Het instituut assisteert landen bij het ontwikkelen van innovatiestrategieën voor de rechtspleging en maakte instrumenten voor het meten van het rechtvaardigheidsgevoel van burgers tijdens de rechtsgang. Deze worden in meer dan 25 landen gebruikt.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven