Nieuw: jonge jurist per opdracht

Delen:

Asefeh Abbas ZadehWat doet de advocaat die soms een extra helpende hand nodig heeft, maar geen zin heeft om iemand in dienst te nemen? Die kan sinds kort terecht bij de nieuwe juridische dienstverlener JUPOS. Via JUPOS, een initiatief van de jonge juriste Asefeh Abbas Zadeh, kunnen advocaten jonge, soms nog niet eens afgestudeerde juristen inhuren voor tijdelijke klussen.

Asefeh Abbas Zadeh kwam op dit idee toen ze na haar rechtenstudie aan de Erasmus Universiteit stage liep bij een Amsterdams advocatenkantoor. “Ik merkte dat advocaten het soms erg druk hebben, en dan juridische ondersteuning kunnen gebruiken,” legt Abbas Zadeh uit. “Aan de andere kant zag ik dat veel afgestudeerde juristen en masterstudenten moeilijk een baan kunnen vinden, maar wel iets nuttigs willen doen. Die twee zaken heb ik aan elkaar gekoppeld.”

Het resultaat was de Jurist Per Opdracht (Jupo). Die krijgt straks overzichtelijke klussen die online goed uit te voeren zijn, zoals jurisprudentieonderzoek doen of memo’s schrijven. “Of dat verantwoord is? Zeker. Toen ik stage liep, heb ik gemerkt hoeveel vertrouwen advocaten in ons stellen.” Terwijl de Jupo het eenvoudige juridische handwerk doet, kan de advocaat tijd vrijmaken voor dingen die hij zelf moet doen, zoals procederen.

Asefeh Abbas Zadeh heeft twintig beginnende juristen aangenomen. Op de website van JUPOS kunnen advocaten de profielen bekijken en iemand uitnodigen om aan de slag te gaan. Eén Jupo is al begonnen voor een advocatenkantoor.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven