Nieuw logo voor de Rechtspraak

Delen:

Beeld bij nieuw logo RechtspraakDe Rechtspraak krijgt een nieuw logo met Vrouwe Justitia erin. Met ingang van 1 september wordt het nieuwe beeldmerk geleidelijk ingevoerd, omdat het huidige logo nauwelijks wordt herkend.

Dat laatste is volgens de Rechtspraak van belang nu digitaal procederen vanaf 1 februari zijn intrede doet. “Als mensen via internet een rechtszaak aanspannen en volgen, moeten ze digitale uitingen van de Rechtspraak direct kunnen herkennen,” schrijft de Raad voor de rechtspraak op de eigen site.

Daarom keert Vrouwe Justitia, met blinddoek, zwaard en weegschaal, na 13 jaar terug in het logo van de Rechtspraak. Uit onderzoek door de Rechtspraak blijkt dat het bestaande logo geen associaties met rechtspraak oproept.

Het ontwerp (inclusief vooronderzoek) heeft in totaal 35.000 euro gekost. Pas als het briefpapier op is en moet worden aangevuld of andere spullen aan vervanging toe zijn, komt het nieuwe logo erop. De invoering van het beeldmerk zal naar schatting 350.000 euro kosten.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven