Nieuw: maandelijks samenvattingen HvJ-uitspraken

Het Hof van Justitie van de EU publiceert sinds kort maandelijks een overzicht van de samenvattingen van de uitspraken van het Hof en het Gerecht op zijn website. Deze nieuwe "Monthly Case-law Digest" is er voorlopig alleen in het Engels en Frans, maar zal op termijn ook in andere talen beschikbaar zijn, zo verwacht het Hof.

Delen:

foto: Pixabay

De samenvattingen zelf werden al in meerdere talen gepubliceerd in de jurisprudentiedatabase van het Europese hof. De nieuwe verzameling is bedoeld als een maandelijkse compilatie voor degenen die niet in de gelegenheid zijn deze database regelmatig te raadplegen, aldus het Hof.

Onderwerp

De samenvattingen van het Hof van Justitie (ECJ) en het Gerecht (EUGeneralCourt), die samen het Hof van justitie van de EU vormen, zijn ingedeeld op onderwerp. Zo staan er in het overzicht van februari twee uitspraken over fundamentele rechten, meerdere uitspraken over vrij verkeer van werknemers en de vrijheid van vestiging en dienstverlening.

Geweldig initiatief

Juristen uit verschillende EU-landen laten weten erg blij te zijn met het initiatief, zo blijkt op sociale media. “Geweldig initiatief”, reageren meerdere juristen. “Erg nuttig”, schrijft een ander. Behalve felicitaties en bedankjes krijgt het Hof ook suggesties voor verbeteringen. Zo vraagt een jurist zich af of het mogelijk is een melding per e-mail te krijgen zodra het overzicht online staat. Dit kan helaas nog niet, reageert een medewerker van het Hof, maar “de suggestie is genoteerd”.

Toch is nog niet iedereen tevreden. Zo vraagt een tax manager uit België zich af waarom er geen uitspraken over belastingrecht in het overzicht zijn opgenomen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven