Nieuwe deurwaardersvereniging opgericht

Delen:

aanmaning3Er is een nieuwe deurwaardersvereniging opgericht: de Nederlandse Belangenvereniging Gerechtsdeurwaarders (NBVG). De vereniging heeft tot doel om op te komen voor de belangen van gerechtsdeurwaarders en kandidaat-gerechtsdeurwaarders en de organisaties waarin zij functioneren. NBVG wil een spreekbuis voor haar leden zijn en samen met die leden een agenda voor de toekomst van de gerechtsdeurwaarder opstellen. De NBVG wil naast en aanvullend aan de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) gaan functioneren.

In een persbericht zegt de NBVG zich anders dan de KBvG, die voor het algemeen belang opkomt en waar het lidmaatschap berust bij de individuele gerechtsdeurwaarder, te richten op de specifieke belangen van de gerechtsdeurwaarders(organisatie).

De vereniging zal onder andere initiatieven ontwikkelen die moeten leiden tot uitbreiding van taken en bevoegdheden van haar leden. En de NBVG zal onder meer:

  • een marktonderzoek initiëren om kengetallen te verzamelen voor een financieel gezonde deurwaarderspraktijk,
  • cursussen en symposia over de ontwikkeling van het vak organiseren,
  • contacten met overheidsinstanties en andere stakeholders ontwikkelen en onderhouden, en
  • een actief PR-beleid voeren om de positie en perceptie van de gerechtsdeurwaarder te verbeteren.

Het initiatief voor de oprichting van de nieuwe deurwaardersvereniging is genomen door: de directies van Hafkamp gerechtsdeurwaarders uit Venlo, Incassade Deurwaarders en Incasso uit Leeuwarden, De Klerk & Vis Gerechtsdeurwaarders en Incasso uit Amsterdam, Smit & Legebeke Gerechtsdeurwaarders uit Ommen en Groenewegen en Partners Gerechtsdeurwaarders uit Utrecht. Zij vormen gezamenlijk het bestuur van de NBVG. Hans Groenewegen, directeur bij Groenewegen en Partners, is de eerste bestuursvoorzitter.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven