Nieuwe directeur Raad voor Rechtsbijstand

Delen:

Beeld bij Hans GerritsenMr. drs. Hans Gerritsen wordt de nieuwe directeur van de Raad voor Rechtsbijstand. Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie heeft besloten hem te benoemen. Gerritsen begint 1 januari 2016 bij de Raad.

Gerritsen (1958) was bij het ministerie van Veiligheid en Justitie verantwoordelijk voor de totstandkoming van een nieuwe directie strafrechtketen die per 1 januari 2016 van start gaat. Eerder heeft hij meerdere leidinggevende functies bekleed in de vreemdelingenketen. Bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gaf hij als directeur leiding aan de staatkundige vernieuwing van het Koninkrijk per 10 oktober 2010. Vanaf 10 oktober 2010 tot eind 2011 was hij als opvolger van Henk Kamp waarnemend rijksvertegenwoordiger Bonaire, Saba en Sint Eustatius.

De benoeming tot directeur van de Raad voor Rechtsbijstand geldt voor vier jaar. Het is mogelijk om aansluitend tweemaal te verlengen. Gerritsen vervangt de huidige twee directeuren. Jan Wijkstra stopt 1 januari 2016 en de termijn van Peter van den Biggelaar eindigt 1 april 2016. Hierdoor zal het bestuur van de Raad voor Rechtsbijstand met ingang van 1 april 2016 bestaan uit één algemeen directeur.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven