Nieuwe juridische doelgroep: als het kindeke komt

Delen:

Wie aan Kerstmis denkt, denkt niet direct aan het recht. Toch hadden ook Jozef en Maria, in blijde verwachting, iets van advocaten kunnen leren. En alle aanstaande vaders en moeders die na hen kwamen.

De wolk waarop stellen die in verwachting zijn drijven, kan wel eens minder roze blijken als eenmaal de juridische aspecten van een aankomend kind zijn doordacht. En zeker als helemaal niet wordt stilgestaan bij de juridische gevolgen van een zwangerschap. Tegen die achtergrond ontdekte het Groningse advocaten- en notariskantoor PlasBossinade een nieuwe doelgroep: vrouwen die zwanger zijn. Op 31 januari houdt het kantoor voor hen een informatieavond.

Een zwangerschap brengt veel geregel met zich mee, erkent familierechtadvocaat Susanne Wortmann. “De babykamer moet worden ingericht, een naam moet worden verzonnen, een verloskundige moet worden gezocht, de kinderopvang moet worden geregeld. Zwangerschapscursussen gaan doorgaans niet in op de juridische kant van een nieuw leven.” Van verloskundigen had Wortmann gehoord dat er aanstaande ouders zijn die onvoldoende weten wat ze juridisch allemaal moeten en kunnen regelen.

In dat gat sprong PlasBossinade met een informatieavond voor zwangere vrouwen. Wortmann: “Aan hen leggen we uit: is het verstandig om te trouwen? Moet een samenlevingscontract of testament worden gemaakt en wat moet daarin worden geregeld? Hoe werken erkenning, gezag en voogdij? Wat zijn de gevolgen van de gezinsuitbreiding voor het erfrecht?”

Er worden op de informatieavond zo’n 35 Maria’s verwacht. Het kindeke kan komen.

23-dec-vuurwerk-150x150Mr. gaat even op Kerstreces. In de week tussen Kerstmis en Nieuwjaar plaatsen we geen nieuws. De redactie wenst juristen en niet-juristen fijne Kerstdagen en een voorspoedig Nieuwjaar.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven