Nieuwe kwaliteitstoets voor advocaten

Delen:

Advocaten moeten straks acht uur per jaar extra besteden aan kwaliteitsverbetering. Dat kan door peer review, intervisie of gestructureerd collegiaal overleg. De nieuwe regel moet ingaan op 1 januari 2017.

Voor intervisie en peer review krijgen advocaten punten voor de permanente beroepsopleiding. Dat geldt niet voor gestructureerd collegiaal overleg. Volgens Leonard Böhmer (Algemene Raad van de Nederlandse Orde van Advocaten – NovA) overleggen advocaten sowieso al onderling. “Het vergt weinig inspanning om daarvan gestructureerd collegiaal overleg te maken en dat aan te tonen,” zei hij tijdens de vergadering van het College van Afgevaardigden (CvA) op woensdag 29 juni.

Advocaten in het CvA maken zich zorgen over het waarborgen van de vertrouwelijkheid bij peer review of intervisie. De Algemene Raad kijkt nog naar dit punt.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven