Nieuwe kwaliteitstoets voor advocaten

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Advocaten moeten straks acht uur per jaar extra besteden aan kwaliteitsverbetering. Dat kan door peer review, intervisie of gestructureerd collegiaal overleg. De nieuwe regel moet ingaan op 1 januari 2017.

Voor intervisie en peer review krijgen advocaten punten voor de permanente beroepsopleiding. Dat geldt niet voor gestructureerd collegiaal overleg. Volgens Leonard Böhmer (Algemene Raad van de Nederlandse Orde van Advocaten – NovA) overleggen advocaten sowieso al onderling. “Het vergt weinig inspanning om daarvan gestructureerd collegiaal overleg te maken en dat aan te tonen,” zei hij tijdens de vergadering van het College van Afgevaardigden (CvA) op woensdag 29 juni.

Advocaten in het CvA maken zich zorgen over het waarborgen van de vertrouwelijkheid bij peer review of intervisie. De Algemene Raad kijkt nog naar dit punt.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top