‘Nieuw ontslagrecht haastklus’

Delen:

ontslagrechtHet nieuwe ontslagrecht, dat per 1 juli wordt ingevoerd, is met te veel politieke haast omgeven, zo stellen hoogleraren arbeidsrecht Evert Verhulp en Stefan Sagel in het FD. Dit leidt tot juridische missers, vrezen zij.

Verantwoordelijk minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft volgens Verhulp en Sagel ‘zijn’ Wet Werk en Zekerheid in een recordtempo door de Eerste en Tweede Kamer gehaald. ‘Een knap staaltje’, gezien de brede steun die hij zo vlot wist te organiseren voor zo’n radicale wijziging. Maar daarmee is het onvermijdelijk dat veel zaken ‘ondoordacht’ zijn, vindt Verhulp.

Zo vechten in de horeca-, recreatie- en uitzendbranche werkgevers voor herstel van een pas ontdekte ‘weeffout’ in de wet. Die dwingt ze vanaf 1 juli onverwachts met terugwerkende kracht hoge ontslagvergoedingen te betalen voor hun huidige flexpersoneel.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven