Nieuwe rechtersopleiding: scherp oog voor de samenleving

Delen:

oogBreed opgeleide rechters, met een scherp oog voor de behoeften van de samenleving. Daarnaar streeft de nieuwe rechtersopleiding, die start per 1 januari 2014. Gisteren werd de voorfase van de opleiding goedgekeurd. “De samenleving is kritischer op de rechtspraak en verwacht van rechters meer en meer dat ze een uitstekende antenne hebben voor de maatschappij”, aldus Rosa Jansen (voorzitter van het College van Bestuur van SSR) in een bericht op rechtspraak.nl.

Een voorbeeld daarvan is het schrijven van begrijpelijke uitspraken bij rechtszaken, die voor het grote publiek te volgen zijn. Daarmee wordt in de nu goedgekeurde voorfase van drie maanden direct geoefend. Op het programma staat ook het leiden van een zitting met een krachtige uitstraling naar buiten, waarin je als rechter oog hebt voor de onderliggende belangen en emoties.

Klik voor het hele bericht hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven