Nieuwe richtlijn kinderalimentatie gepubliceerd.

Delen:

Wel eerlijker, niet echt eenvoudiger…

Split… maar met Split-Online toch weer makkelijk te berekenen en goed uit te leggen. De richtlijn gaat in per 1-4-2013. Met Split-Online kunt u er nu al mee aan het werk. Probeer het gratis op: www.split-online.nl

Op 16 november jl. heeft de werkgroep alimentatienormen de nieuwe richtlijn voor het berekenen van kinderalimentatie vastgesteld.
Met de nieuwe richtlijn worden een aantal kritiekpunten aangepakt, zoals de kosten van de omgangsregeling (€ 5,- per dag) die vervolgens de kosten bij de meest-verzorgende ouder niet verlaagden. De gelijke behandeling van kinderbijslag en kindgebonden budget.
De kosten omgangsregeling zijn omgezet in een zorgkorting van 15%, 25% of 35% (afhankelijk van de zorgverdeling). De zorgkorting vermindert de bijdrage van de alimentatieplichtige ouder.
Het kindgebondenbudget wordt afgetrokken van het eigen aandeel kosten kinderen. Hiermee krijgt het kgb dezelfde benadering als de kinderbijslag. De vertrouwde NIBUD-tabellen blijven hiermee hun geldigheid houden.

De berekening van de draagkracht (t.b.v. kinderalimentatie) wijzigt eveneens. Een nieuw (op bijstand gebaseerd) bedrag voor kosten levensonderhoud en een forfaitaire woonlast van 30% v/h besteedbaar inkomen zijn de belangrijkste wijzigingen.

De berekening van partneralimentatie blijft vooralsnog ongewijzigd. Omslachtig?

Met Split-Online berekent u de kinderalimentatie en partneralimentatie gewoon in 1 berekening. Efficiënt en eenvoudig.
Waar andere programma’s op z’n best als werkbaar worden beschouwd, zijn gebruikers van Split-Online zeer enthousiast over het programma. De combinatie van vermogensopstelling, co-ouderschap, bruto-netto na scheiding, automatische berekening van toeslagen zouden zomaar de reden kunnen zijn. Of misschien het feit dat de nieuwe richtlijn nu al is geïmplementeerd. Ontdek het zelf en probeer Split-Online gratis.
www.split-online.nl Hèt alimentatieprogramma voor de professional!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven