Feteris (HR) is fan van Rijdende Rechter

Delen:

beeld bij rijdende rechterDe president van de Hoge Raad, Maarten Feteris, is een fan van de Rijdende Rechter. De nieuwe Rijdende Rechter John Reid onthulde dat in een interview in de Volkskrant, en dat wordt bevestigd door Feteris.

Reid zei: “Ik was uitgenodigd voor een gesprek met de president van de Hoge Raad. Dat is het juridisch eindstation, de plaatsvervanger van onze lieve Heer op aarde. Althans voor mij als rechter. De president zei dat hij een fan is van het programma. Nou, dan heb je wel de zegen van boven hoor.”

In reactie zegt Feteris dat hij inderdaad gesteld is op het programma. ,,Ik vind het een goed programma omdat de Rijdende Rechter voor een groot en breed publiek een beeld geeft van het werk van een rechter. Hij toont op een toegankelijke manier wat een goede rechter is: deskundig, geïnteresseerd, en als onafhankelijke autoriteit toch ook op gepaste afstand. En het is goed te zien dat zijn beslissingen worden gerespecteerd, ook door degene die ongelijk krijgt.’’

Feteris is niet de enige liefhebber. De nieuwe Rijdende Rechter John Reid blijkt een kijkcijferhit. De opvolger van Frank Visser was dinsdagavond 23 februari goed voor 1,4 miljoen kijkers. Dat is een marktaandeel van 24 procent. De laatste aflevering met Visser trok 1,3 miljoen kijkers.

De Rijdende Rechter (KRO-NCRV) was daarmee de grote winnaar op de late avond. Reid liet RTL Late Night (899.000 kijkers) en de nabeschouwing van de voetbalwedstrijd Arsenal-Barcelona (880.000 kijkers) achter zich. Ter vergelijking: het Achtuurjournaal van de NOS was met 2.412.000 het best bekeken programma van dinsdagavond 23 februari, blijkt uit cijfers van de stichting Kijkonderzoek.

Frank Visser is vertrokken naar SBS 6 waar hij een juridisch programma krijgt met Victor Brand.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven