Nieuwe ronde Project Gerede Twijfel

Delen:

vraagtekenDe Vrije Universiteit Amsterdam is op zoek naar studenten voor de tweede editie van het Project Gerede Twijfel. In dit project doen studenten onder leiding van rechtspsycholoog Peter van Koppen onderzoek naar vermeende rechterlijke dwalingen om inzicht te krijgen in de mechanismen die rechterlijke dwalingen bevorderen.

Dat inzicht kan behulpzaam zijn bij het verbeteren van opsporing door de politie en besluitvorming door het Openbaar Ministerie en de rechter. Zoals bijvoorbeeld in de zaak van De zes van Breda of De Warnsveldse pompmoord.

Het project is toegankelijk voor masterstudenten criminologie, rechtsgeleerdheid, psychologie en studenten met affiniteit met strafrechtelijke, forensische of rechtspsychologische onderwerpen. Elementaire voorkennis van het strafrecht is wenselijk.

In de eerste helft van januari worden sollicitatiegesprekken gevoerd met de geselecteerde kandidaten.

Het project start in februari en loopt tot de zomer.

Klik voor meer informatie en aanmelding hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven