Nieuwe website over bijzonder strafrecht

Delen:

BijzonderStrafrecht.nl is een nieuwe actualiteitenwebsite en kennisbank op het gebied van bijzonder strafrecht. Deze website is bedoeld voor onder meer advocaten, (overige) juristen, wetenschappers en studenten die zich bezig houden met ondernemingsstrafrecht, fiscaal strafrecht en financieel strafrecht.

BijzonderStrafrecht.nl publiceert dagelijks samenvattingen van uitspraken, zowel van het EHRM, het Hof van Justitie als de Hoge Raad en lagere rechters. Daarnaast wordt de bezoeker op de hoogte gehouden van veranderingen in wet- en regelgeving. Tot slot komen recent gepubliceerde boeken, scripties en evenementen op het gebied van bijzonder strafrecht aan bod.

Hoofdredacteur van BijzonderStrafrecht.nl Joyce Verhaert is anderhalf jaar werkzaam geweest bij Wladimiroff Advocaten als ‘support lawyer’ en nu werkzaam bij Leijnse Artz waar zij zich met name bezighoudt met ondernemingsstrafrecht en bestuursstrafrecht. “Bij het bijhouden van jurisprudentie en literatuur merkte ik dat ik vaak een groot aantal bronnen moest raadplegen om een volledig overzicht te krijgen van wat er speelt. Hoewel er op allerlei andere rechtsgebieden al nieuwssites zijn, ontbrak deze naar mijn idee nog voor het bijzonder strafrecht. Van collega’s op dit terrein begreep ik dat er wel vraag naar is. Uiteindelijk heb ik besloten deze leemte zelf op te vullen door het opzetten van BijzonderStrafrecht.nl.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven