‘Nieuwe zaaksbehandeling: wat gaat goed en wat kan beter?’

Delen:

De Rechtspraak organiseert samen met bestuursorganen en advocatuur op maandag 29 oktober het landelijk symposium ‘Nieuwe zaaksbehandeling: Wat gaat er goed en wat kan er beter?’. Inmiddels hebben alle rechtbanken deze nieuwe werkwijze in vrijwel alle bestuursrechtelijke zaken ingevoerd. Snelheid, rechtspraak op maat, procedurele rechtvaardigheid en finale geschilbeslechting vormen daarbij het doel. Maar hoe verloopt de nieuwe zaaksbehandeling in de praktijk?

En hoe kan deze andere werkwijze worden bestendigd en waar nodig verbeterd? Kunnen bestuursrechters en procespartijen dit gezamenlijk realiseren? Deze vragen staan onder meer ter discussie tijdens het symposium in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Daarbij is er volop gelegenheid voor de deelnemers om hun ideeën en ervaringen actief uit te wisselen tijdens een scala van workshops. Deze zijn opgezet rondom aan de nieuwe zaaksbehandeling gerelateerde thema’s, zoals bijvoorbeeld ‘herstellen van vertrouwen’, ‘schikkingsdruk’, ‘procedurele rechtvaardigheid’, ‘taal en communicatie’, ‘omgaan met verandering’ en ‘verschillen tussen rechtbanken acceptabel?’.

Na afloop van de workshops formuleren de deelnemers gezamenlijk aanbevelingen voor de doorontwikkeling van de nieuwe zaaksbehandeling.

Het symposium is voor iedereen die werkzaam is op het gebied van bestuursrecht interessant (ook wetenschap en politiek).

De inschrijving opent begin september.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven