Niks mis met no cure no pay

Delen:

Beeld bij No Cure No PayIn een blog op de opiniesite Joop houdt de Groningse advocaat Anthonie Kerstholt een pleidooi voor no cure no pay in de advocatuur. “Het opheffen van het verbod op no cure no pay zal voor iedere rechtzoekende alleen maar voordelen bieden in een tijd dat de gefinancierde rechtshulp verder wordt afgebouwd,” schrijft Kerstholt. “Zeker als de Orde van Advocaten grenzen stelt aan maximale vergoedingen bij dit betalingssysteem.”

Concrete aanleiding voor het blog is de ophef over de vermeende verboden afspraak tussen klokkenluider Bos en zijn advocaat Korvinus. No cure no pay is nu verboden in Nederland. Andere vormen van resultaatsafhankelijke beloning zijn wel toegestaan.

“De participatiesamenleving waarin we nu leven vraagt om een geheel andere benadering van het no cure no pay-principe,” meent Kerstholt. “Toepassing van dat beginsel geeft aan minder draagkrachtige rechtzoekenden wel de mogelijkheid om verzekerd te blijven van professionele rechtsbijstand. Maximumvergoedingen en transparante offertes beschermen rechtzoekenden.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven