NJV: ‘Waarheid en waarheidsvinding in het recht’

Delen:

Waarheid en waarheidsvinding in het recht is het thema van de jaarvergadering van de Nederlandse Juristen Vereniging (NJV) die plaatsvindt op vrijdag 8 juni in Rotterdam. De preadviezen, die centraal staan tijdens de vergadering, zijn dit jaar geschreven door: mr. M.A. Loth, prof. mr. dr. G. de Groot, mr. dr. A. Gerbrandy en prof. mr. M.S. Groenhuijsen.

De vereniging heeft als doel juristen de gelegenheid te geven om met elkaar van gedachten te wisselen over relevante ontwikkelingen in de wetgeving en in het recht. De NJV nodigt daarom ieder jaar enkele vooraanstaande juristen uit om over een actueel onderwerp een preadvies te schrijven. Deze preadviseurs staan niet alleen stil bij het geldend recht, maar richten zich ook op de vraag hoe wetgeving en rechtspraak zich zouden moeten ontwikkelen. Zij nemen daarbij het liefst een enigszins visionair, prikkelend, mogelijk provocerend standpunt in.

Op deze dag vinden uitvoerige discussies plaats, waarbij ook de leden hun visie op het onderwerp kunnen geven. Op de jaarvergadering wordt uiteindelijk gestemd over een aantal tevoren bekend gemaakte discussiepunten. De uitkomsten van deze stemming geeft aan hoe de leden, in zekere zin dus de juristen van Nederland, denken over de richting die het recht al dan niet zou moeten inslaan. Op deze manier levert de NJV een bijdrage aan de ontwikkeling van het recht in Nederland.

De leden worden om 9.00 uur ontvangen in de Doelen aan het Kruisplein in Rotterdam waarna eerst een huishoudelijke vergadering plaatsvindt. Om 9.45 uur start de algemene vergadering die wordt onderbroken door een lunch. De dag wordt afgesloten met een diner in restaurant Staal in Rotterdam.

Klik voor meer informatie hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven