NMa pakt samenwerking verzekeraars aan

Delen:

Verzekeraars mogen voortaan bij het gezamenlijk aanbieden van producten niet meer boven een marktaandeel van 20 procent uitkomen. Dat heeft de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) bekendgemaakt. De maatregel moet leiden tot meer concurrentie onder de aanbieders van verzekeringsproducten.

Aanleiding is een onderzoek van de NMa naar een ‘pool’ waarin verzekeraars gezamenlijk een product aanbieden voor de aansprakelijkheidsverzekering voor notarissen. Deze pool verkocht ongeveer 60 procent van de verzekeringen. Buiten de pool was er slechts een verzekeraar die dezelfde verzekering ook aanbood. Volgens de NMa leidde dat tot een beperking van de concurrentie.

De betrokken ondernemingen hebben naar aanleiding van het onderzoek van de NMa toegezegd de pool aan te passen. Het Verbond van Verzekeraars heeft een protocol opgesteld waarmee verzekeraars kunnen beoordelen of een pool voldoet aan de mededingingsregels. (bron: ANP)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven