Nominaties Gonsalvesprijs 2017 bekend

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Foto: Terre des Hommes

De nominaties voor de Mr. Gonsalvesprijs voor innovatie in de rechtshandhaving zijn bekend. Web IQ, Gravesac en Sweetie 2.0 dingen mee naar prijs die op 13 november door minister Ferdinand Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) wordt uitgereikt.

De Mr. Gonsalvesprijs stelt dit jaar goede praktijkvoorbeelden van de aanpak van cybercrime centraal. De jury onder voorzitterschap van Arthur Docters van Leeuwen heeft bij de nominatie rekening gehouden met het bewezen effect van de betreffende projecten, de sterke link naar de politiepraktijk en de rechtshandhaving en de samenwerking tussen verschillende partijen.

Het bedrijf Web-IQ onder leiding van directeur Eldert van Wijngaarden maakt het effectiever inzetten van opsporings- en handhavingscapaciteit mogelijk. Door het gebruik van de ‘webcrawler’ Voyager is het bijvoorbeeld mogelijk om met informatie van het internet gevallen van illegale prostitutie, uitbuiting en mensenhandel op te sporen.

Het project Gravesac onder leiding van Arjan Boogers is een opsporingsproject van de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie en het Openbaar Ministerie, waarin het Darkweb-team en het Team High Tech Crime samen werken om de problematiek van het zogeheten darkweb aan te pakken.

Het project Sweetie 2.0 van Terre des Hommes, onder leiding van Hans Guijt, is opgezet in navolging van het ‘Sweetie Project’ uit 2013. Met een computeranimatie van een tienjarig Filipijns meisje wist Terre des Hommes in tien weken tijd duizend pedofielen te identificeren uit meer dan zeventig verschillende landen.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top