Nominaties voor justitiële persprijs bekend

Delen:

De jury van de Persprijs Jacques van Veen 2013 heeft vijf journalistieke producties over recht en justitie genomineerd. Onder meer een tv-drieluik over het proces-Wilders, de NRC-weblog en -rubriek ‘De Rechtsstaat’ en tv-serie ‘De Rechtbank’ zijn voorgedragen. De Persprijs Jacques van Veen wordt eens in de drie jaar uitgereikt aan de beste Nederlandstalige publicatie of uitzending op het gebied van justitie. Op 7 november 2013 zal de prijs worden uitgereikt.

De Persprijs Jacques van Veen kent een wisselende jury. De jury bestaat dit jaar uit:

  • Harm Brouwer (voorzitter), voorzieningenrechter rechtbank Amsterdam, voorheen voorzitter van het College van procureurs-generaal
  • Fred Crone, burgemeester van Leeuwarden
  • Bas Haan, journalist Nieuwsuur
  • Lotje van den Puttelaar, advocate
  • Flip Voets, ombudsman van de Raad voor de Journalistiek (België)
  • Nicole Zandee, hoofdofficier van justitie arrondissmentsparket Oost-Nederland

Ter gelegenheid van de uitreiking vindt een debat plaats over het gebruik van camerabeelden bij de opsporing van verdachten van strafzaken en de rol van de (sociale) media in het verspreiden ervan. Deelnemers aan het debat zijn: Fred Teeven (staatssecretaris van Veiligheid en Justitie), Wilbert Tomesen (lid van het College Bescherming Persoonsgegevens en voormalig hoofdofficier van Justitie) en  Harm Taselaar (hoofdredacteur van RTL Nieuws).

De Persprijs Jacques van Veen heeft als doel de kwaliteit van de journalistiek op het terrein van het recht in het algemeen en de rechtbankverslaggeving in het bijzonder te bevorderen. Deze prijs is genoemd naar de legendarische rechtbankverslaggever Jacques van Veen van Het Parool, die decennialang een toonaangevende rol vervulde in de Nederlandse verslaggeving over strafrechtzaken.

Klik voor meer informatie hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven