Notariaat partner van dementie.nl

Delen:

3 mei dementieDe Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie gaat samenwerken met Alzheimer Nederland. Daarvoor is de website dementie.nl de lucht in gegaan. De samenwerking duurt vooralsnog drie jaar.

Dementie.nl is een online platform voor mantelzorgers, (beginnende) dementerenden en zorgprofessionals. Voor hen is het van belang in een vroeg stadium van de dementie financiële zaken goed te regelen, maar ook wie gevolmachtigde kan zijn in medische kwesties. Ouderen moeten wilsbekwaam zijn om dat zelf te regelen. Zijn ze daarmee te laat omdat de dementie te ver is gevorderd, dan moet er al snel een rechter aan te pas komen.

“Mantelzorgers en zorgprofessionals zijn op zoek naar goede informatie over zaken als wilsbeschikkingen, levenstestamenten en volmachten. Om die reden heeft Alzheimer Nederland contact met ons gezocht”, zegt een woordvoerder van de KNB. De KNB gaat nu kennis delen met het platform, onder andere met gerichte informatie, webinars en online workshops. Ook komt op de website een ‘expertpagina’, waar vooralsnog één notaris in zit. “Iedereen kan met hem chatten en vragen voorleggen over wat ouderen met een beginnende dementie zouden moeten regelen.”

Met het platform hoopt het notariaat mensen te bereiken die niet zo snel naar een notaris zouden stappen. “We werken drempelverlagend. Het gaat ons om het beschermen met mensen met dementie en hun mantelzorgers. En als dat extra cliënten oplevert, is dat mooi meegenomen.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven