Notaris verwaarloost zorgplicht met BV-fabriek

Delen:

De door notarissen gestarte online BV-fabriekjes maken het eenvoudig en onzorgvuldig oprichten van een BV te gemakkelijk. Gevolg: er is geen enkele controle meer op de oprichting van een BV. Aldus de conclusie van een onderzoek naar meer dan 19 online initiatieven die het mogelijk maken een BV op te richten.

Aanleiding voor het onderzoek is de ontwikkeling waarbij een aantal notarissen online een soort BV-fabrieken hebben gebouwd. Door het invullen van een formulier kan binnen 24 uur een BV worden opgericht. In hun ijver om online geld te verdienen, nemen deze notarissen het volgens  de onderzoekers met hun zorgplicht duidelijk minder nauw dan hun collega’s.

Het onderzoek stel dat als notarissen op deze wijze online diensten aanbieden, moeten ze niet vreemd opkijken dat de politiek vervolgens besluit de dienstverlening weg te halen bij de beroepsgroep. Dan kan de Kamer van Koophandel het beter, veiliger en vermoedelijk nog een stuk goedkoper.” Het hele onderzoek en de conclusie is te hier te lezen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven