Notarissen hebben moeite met vinden opvolger

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Foto: Pixabay

Notarissen met een eigen kantoor kunnen steeds moeilijker een opvolger vinden. Dit blijkt uit het halfjaarverslag van de peer reviews van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB). Het betreft kantoren waar één notaris werkt.

Notarissen die van plan zijn te stoppen zetten verschillende strategieën in. Ze schakelen een bemiddelingsbureau in maar in een aantal gevallen leidde ook dat tot niets. Ook zijn er notarissen die de beslissing om te stoppen voor zich uit schuiven of zijn genoodzaakt hun praktijk helemaal op te heffen. Het onderbrengen van hun personeel bij een ander kantoor levert weinig problemen op, gezien de grote vraag naar mensen. Dat hebben enkele net gestarte notariskantoren ervaren: zij konden door afbouw van een praktijk in de buurt zelf gemakkelijker personeel krijgen.

Wat notarissen ook te parten speelt is dat hun familierechtpraktijk steeds meer concurrentie krijgt van advocaten en vrij gevestigde adviseurs. Die organiseren onder andere informatiebijeenkomsten en adviesgesprekken over het levenstestament en sturen de cliënt vervolgens naar een notaris voor de akte. Notarissen hebben gemeld dat voor dit advies veel meer wordt betaald dan bij de meeste notarissen.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top