Notarissen in de knel

Delen:

Ongeveer één op de zes notariskantoren draait met verlies door de aanhoudende malaise op de woningmarkt. Volgend jaar komen er naar verwachting nog meer in het nauw. Dat schrijft het Economisch Bureau van ING in een dinsdag gepubliceerd kwartaalrapport.

Notarissen worstelen al tijden met dalende tarieven, teruglopende aantallen akten en toenemende concurrentie. “Voorlopig blijven huizenprijzen en verkoopaantallen dalen, waardoor de omzet van het notariaat voorlopig blijft krimpen”, stelt ING.

De notariskantoren wisten de neergang op de huizenmarkt jarenlang te compenseren met meer omzet bij de familiepraktijk, waar onder meer samenlevingsovereenkomsten en testamenten worden opgemaakt. Maar ook deze omzet is de laatste kwartalen volgens ING onder druk komen te staan. (bron: ANP)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven