Notaristarieven verschillen nogal

Delen:

Notaristarieven in verschillen fors per regio. Voor exact dezelfde werkzaamheden kun je in Maastricht het dubbele kwijt zijn dan in Groningen of Lelystad. Binnen een regio trekken goedkope tarieven juist naar elkaar toe.
Dit blijkt uit een onderzoek van DoeHetZelfNotaris.nl naar tarieven van notarissen voor vijf veel gebruikte aktes. Als we de uitersten bij elkaar zetten dan ziet het er als volgt uit.

Voor precies hetzelfde testament voor twee personen betaal je in Groningen gemiddeld 318 euro, terwijl dit in Maastricht 636 euro kost. Een samenlevingscontract heb je in Utrecht voor 244 euro, maar in Den Bosch je 446 euro kwijt. Een hypotheek met leveringsakte komt in Zwolle neer op 775, maar in Middelburg en Maastricht kom je boven de 1300 euro uit.

Ook bij het oprichten van een stichting zijn de verschillen significant. Dit kost in Lelystad op 286 euro en in Arnhem op 660 euro. Een bv heb je in Lelystad voor 314 euro, maar in Rotterdam kost die je 616 euro.

Volgens directeur Pablo van Klinken van de DoeHetZelfNotaris.nl zijn er geen verklaringen voor de verschillen in tarieven.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven