NOvA: halveer opleidingspunten advocaten dit jaar

Delen:

Depositphotos_333840662_s-2019
foto: Depositphotos

De algemene raad van de Nederlandse Orde van Advocaten vindt dat advocaten dit jaar vanwege de coronacrisis slechts de helft van de verplichte opleidingspunten hoeven te halen. Dat staat in een voorstel aan het college van afgevaardigden.

Het voorstel van de algemene raad houdt in dat de verplichte twintig PO-punten worden teruggebracht naar tien en dat de verplichting om tien PO-punten per geregistreerd rechtsgebied te halen wordt gehalveerd naar vijf. Ook het aantal verplichte uren dat jaarlijks moet worden deelgenomen aan de kwaliteitstoetsen (die sinds 1 maart verplicht zijn) wordt in het voorstel gehalveerd.

Niet genoeg digitaal onderwijs

Door de coronacrisis zijn advocaten ernstig beperkt in hun mogelijkheden om opleidingspunten te behalen. Er is onvoldoende opleidingsaanbod online. “Opleidingsinstituten schakelen over op digitaal onderwijs maar de opleidingen voldoen vaak (nog) niet aan de eisen die de Verordening op de advocatuur daaraan stelt, zoals toetsbaar en interactief zijn. Ook is er niet op alle rechtsgebieden voldoende digitaal aanbod beschikbaar en het ziet er niet naar uit dat dat de komende maanden gerealiseerd kan worden”, aldus de Orde. Daarom wil de Orde, in navolging van andere beroepsorganisaties in binnen- en buitenland, het aantal te behalen opleidingspunten voor dit jaar aanpassen.

Eind juni

Het voorstel van de algemene raad wordt eind juni besproken in de vergadering van het college van afgevaardigden.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven